Uuteen Nousuun

Kaksi vuotta tutkittua tietoa ja ajankohtaista asiaa kosmetiikan ammattilaisille ja kuluttajille

Kaksi vuotta sitten Uuteen Nousuun -sivusto näki päivänvalon Hiusyrittäjien risteilyllä 02.02.2020. Aika ja paikka olivatkin otolliset aloittaa jotakin uutta, mutta mystinen luku on tämä kaksivuotissyntymäpäiväkin. Jo kauan ennen sitä ajatus faktaan perustuvasta asiantuntijasivustosta oli kypsynyt jo pitkään yhdessä Raija Karan kanssa. Luotettavalle ja puolueettomalle tiedolle tuntui myös olevan selkeä tarve ammattilaisten ja kuluttajien keskuudessa. Uuteen Nousuun -sivusto saikin innostuneen vastaanoton ja moni lukijamme palaa sivustollemme kerta toisensa jälkeen. Blogina aloittanut sivusto kasvoi myöhemmin asiantuntijapalveluita tarjoavaksi valmennusyhtiöksi, joka mahdollistaa ilmaisen sisällön lisäksi muun muassa aikaan ja paikkaan sitomattomat verkkokurssit sekä asiakaslähtöisesti muotoillut luennot ja koulutukset joko paikan päällä tai verkossa toteutettuna. – Entä mitä kaikkea hyötyä laajentuneesta Uuteen Nousuun sivustosta on juuri Sinulle?

Kukaan meistä ei ole täydellinen, vaan meillä on mahdollisuus oppia uusia asioita läpi koko elämämme. Tieto myös muuttuu koko ajan. Liikaa ei myöskään voi korostaa sitä, että enää työelämässä ei pärjää osaamisella, joka on joskus koulunpenkillä hankittu. Jokaisen meistä on jatkuvasti kehityttävä ja päivitettävä omaa ammattitaitoaan ja seurattava aikaansa. Tänä päivänä myös monet kuluttajat ovat entistä valveutuneempia ja kiinnostuneempia esimerkiksi tuotteidensa raaka-aineista ja niiden alkuperästä, eettisyydestä ja ekologisuudesta.

Tuotteiden lisäksi myös palveluilta halutaan tehokkuutta, turvallisuutta, vastuullisuutta ja ympäristöystävällisyyttä.  Lisäksi moni herkistyy tai allergisoituu kosmetiikan ainesosille ja tarvitsevat ammattilaisen apua sopivien tuotteiden etsinnässä. Kuluttajat eivät myöskään ole tyhmiä, vaan fiksu kuluttaja erottaa kyllä todellisen asiantuntijuuden ja diibadaaban toisistaan. Kuluttajat myös hankkivat tietoa omatoimisesti ja keskustelevat asioista sosiallisessa mediassa, aivan kuten ammattilaisetkin.

Ammattilaisen tulisi aina muistaa lähdekritiikki ja medialukutaito sekä olla askeleen edellä kuluttajaa. Hyvä on myös muistaa, että ammattilaista velvoittaa lisäksi lainsäädäntö niin kosmetiikan jakelijana kuin palveluiden tuottajanakin. 

 

 

Puolueetonta ja tutkittua tietoa juuri Sinulle

Jokaisen, niin kuluttajan kuin ammattilaisenkin, on hyvä miettiä aina tietolähteensä luotettavuutta. Informaatiota on netti tulvillaan ja se on kaikkien saatavilla, mutta miten erottaa todellinen ja luotettava faktatieto markkinointiväittämistä tai vaikkapa yksittäisten henkilöiden mielipiteistä, jolla ei ole välttämättä mitään tieteellistä pohjaa. Tietoa kyllä löytyy, mutta sen etsimiseen luotettavista lähteistä ja tiedon prosessointiin ei useinkaan ole aikaa, kiinnostusta tai aina edes osaamista.

Aikaa ja vaivaa sen sijaan säästyy, jos voit lukea luotettavista lähteistä etsittyä ja tiivistettyä tietoa omalla äidinkielelläsi vaikkapa blogin tai verkkokurssin muodossa sen sijaan, että joutuisit etsimään vastaavat tiedot esimerkiksi kansainvälisistä tieteellisistä tutkimuksista. Kaikkea ei siis tarvitse, eikä kannata tehdä itse. Sitä varten on perustettu sivusto, johon voit luottaa. Uutuutena meillä on nyt varsinkin ammattilaisille suunnattu, mutta mahdollisesti myös kuluttajia kiinnostava, oma Palvelut -sivu, johon kannattaa ehdottomasti tutustua.

Tänä päivänä valveutuneimpien kuluttajien kysymyksiin ei voida vastata pelkillä markkinointiväittämillä tai perustella tuotteen erinomaisuutta pelkästään omilla käyttökokemuksilla. Lisäksi lainsäädäntökin asettaa omat vaatimuksensa kaikelle kosmetiikkaan liittyvälle markkinoinnille, jonka on oltava rehellistä, totuudenmukaista ja perustuttava näyttöön. Kosmetiikkaa ei saa markkinoida väittämillä vaikutuksista, joita siinä ei todellisuudessa ole. Se on paitsi epäeettistä, myös lainvastaista. Kuluttajan pitää voida tehdä perusteltuja valintoja tuotteita ja palveluita vertaillessaan eikä kuluttajaa saa johtaa harhaan. Tämä on hyvä myös kuluttajankin tiedostaa sekä keskittää hankintansa asiantunteville ja eettisesti toimiville alan ammattilaisille.

Faktaa kosmetiikasta voit tulla kuuntelemaan myös Hair & Beauty -messuille 18.-19.03.2022 Helsingin Wanhaan Satamaan. Messujen puhujalavalle nousee myös allekirjoittanut molempina messupäivinä.

 

 

Kehitä itseäsi vaikka kotisohvalla

Uuteen Nousuun -asiantuntijapalveluiden missiona on tarjota korkealaatuista ja puolueetonta, eettisyyteen ja faktaan perustuvaa tietoa ja ajankohtaista asiaa aikaansa seuraaville ammattilaisille ja kiinnostuneille kuluttajille alan huippuosaamisella ja vankalla kokemuksella, helposti ymmärrettävästi ja asiakaslähtöisesti, usein jopa ajasta ja paikasta riippumatta. – Huumoriakaan unohtamatta.

Uuteen Nousuun -asiantuntijapalvelut on tarkoitettu juuri Sinulle, olitpa sitten kosmeettisten valmisteiden parissa työskentelevä ammattilainen kuten farmaseutti, myyjä, valmistaja, maahantuoja/viejä, hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilainen, alan opiskelija, opettaja, alalle aikova tai kosmetiikasta kiinnostunut kuluttaja. Taustasi voi olla monenlainen, mutta jos olet avoin oppimaan uutta ja rohkea ravistelemaan myös mieliin iskostuneita harhauskomuksia, niin Uuteen Nousuun on juuri Sinua varten.

Uuteen Nousuun ei sovellu henkilöille, jotka kokevat jo tietävänsä kaiken ja haluavat pitää kiinni vanhoista uskomuksistaan. He eivät kuulu kohderyhmäämme, sillä UuNon valmennuksissa saavat myytit kyytiä.

“Uuteen Nousuun asiantuntijapalveluiden missiona on tarjota korkealaatuista ja puolueetonta, eettisyyteen ja faktaan perustuvaa tietoa ja ajankohtaista asiaa aikaansa seuraaville ammattilaisille ja kiinnostuneille kuluttajille alan huippuosaamisella ja vankalla kokemuksella, helposti ymmärrettävästi, usein jopa ajasta ja paikasta riippumatta.”

 

 

Oppimiseen ei aina tarvita koulun penkkiä tai pitkiä koulutuksia

Vaikka päätyökseni vastaankin hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkintoon johtavasta koulutuksesta ja olen mukana kehittämässä alan ammattikorkeakoulututkintojen koulutuksia, niin olen silti sitä mieltä, että osaamisen hankkiminen ei aina vaadi pitkiä ja sitovia koulutuksia. Välillä tutkinnon sijaan uusien asioiden oppiminen riittää.

Erityisesti työnantajana toimivan yrittäjän on hyvä myös tiedostaa, että vaikka tarvitaan uutta osaamista, niin aina ei tarvita lisää ihmisiä. Olemassa olevan henkilöstön osaamista voidaan kehittää juuri siltä osin, kuin sille on tarvetta. Kehittymisen mahdollistaminen lisää myös työntekijöiden motivaatiota ja sitoutumista työnantajaansa, jolloin syntyy positiivinen kierre yrityksen menestymisen edellytykseksi.

Tänä päivänä moni valitseekin itselleen tai yritykselleen palvelumuotoiltuja valmennuksia, jotka voidaan räätälöidä tilaajan tarpeisiin ja budjettiin sopivaksi. Livekoulutusten lisäksi valmennuksia voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä. Tämä pitää myös kustannukset pienempinä perinteisiin koulutuksiin verrattuna. Jotain hyvää on siis pandemia-ajan digiloikkakin tuonut tullessaan.

“Erityisesti työnantajana toimivan yrittäjän on hyvä myös tiedostaa, että vaikka tarvitaan uutta osaamista, niin aina ei tarvita lisää ihmisiä. Olemassa olevan henkilöstön osaamista voidaan kehittää juuri siltä osin, kuin sille on tarvetta. Kehittymisen mahdollistaminen lisää myös työntekijöiden motivaatiota ja sitoutumista työnantajaansa.”

 

 

Osaavan henkilökunnan lisäksi menestykseen tarvitaan myös hyvää henkilöstöjohtamista, joten saattaapa se johtajakin kaivata joskus pientä sparrausta. Esimerkiksi valmentautuminen työhyvinvointiin ja motivointiin voisi olla hyvä startti yritystoiminnan kehittämiselle näin vuoden alkuun. Konkreettisia työkaluja yritystoiminnan kehittämiseen tarjoaa Valmenna ja menesty -pelisilmää johtamiseen e-kirja, joka on kirjoitettu erityisesti palvelualojen yrittäjille ja esihenkilöille, jotka tarvitsevat tukea työhönsä.

Varsinkin näin pandemian jatkuessa erilaisia verkkokoulutuksia ja valmentajia alkaa olla jo netti pullollaan. Uuteen Nousuun -asiantuntijapalvelut erottuu kuitenkin poikkeuksellisen korkealla koulutuksella, vankalla kokemuksella ja pedagogisella osaamisella. Tämä olemassa oleva erikoisosaaminen ja kokemuksen myötä hioutuneet esiintymis- ja viestintätaidot yhdistettynä Raija Karalta (nöyrinä ja kiitollisina) vastaanottamaamme elämäntyöhön, tekee Uuteen Nousuun -asiantuntijapalveluista ainutlaatuisen.

Uuteen Nousuun ei myöskään edusta mitään kosmetiikkabrändiä, vaan valmennuksemme perustuvat aina puolueettomaan ja tutkittuun faktatietoon. Asiantuntijuuden ja faktan ei tarvitse kuitenkaan olla tiukkapipoista ja kuivaa. Sen sijaan tapamme esittää asioita on varsin käytännönläheinen, humoristinen ja helposti ymmärrettävää aina kulloinenkin kohderyhmä huomioiden. Se, että rautaista faktaa sisältävällä luennolla yleisö nauraa välillä vatsat kippurassa ei ole lainkaan tavatonta.

Puolueetonta ja brändeihin sitomatonta faktatietoa saat Faktaa kosmetiikasta -verkkokursseilta ja kannattaa ehdottomasti tutustua myös valmennuksiin, jotka voidaan järjestää kouluilla tai yrityksesi tiloissa tai verkossa livenä. Faktaa kosmetiikasta -valmennukset sopivat niin ammattilaisille, kuin kuluttajille.

 

 

Olemme Sinua varten

Voimme räätälöidä Sinulle, tiimillesi tai yrityksellesi valmennuksia, koulutuksia tai vaikkapa luentoja toiveidenne ja tarpeidenne mukaan niin livenä kuin etänäkin tai rakentaa haluamanne verkkokurssin aikaan ja paikkaan sitomatonta itseopiskelua tai henkilöstön sisäistä koulutusta varten.

Meiltä voit myös tilata innostavia asiantuntijapuheenvuoroja ja luentoja erilaisiin virtuaali- ja livetapahtumiin osoitteesta mila@uuteennousuun.com tai yhteydenottolomakkeella.

Julkaisemme edelleen myös kiinnostavien vieraskynäilijöiden kirjoituksia monipuolistamaan sisältöämme lukijoillemme. Olisitko Sinä yksi heistä? Ja jos et ehdi itse kirjoittaa, mutta haluaisit kertoa sydäntäsi lähellä olevasta asiasta, niin mielellämme haastattelemme blogeihimme myös mielenkiintoisia vieraita. Tämä hoituu turvallisesti ja kätevästi vaikkapa etänä rupatellen tai laittamalla kysymykset sähköpostilla.

Voit siis ilmiantaa itsesi tai vinkata mielenkiintoisesta vieraasta, jonka haastattelua olisi mukava lukea. Myös muita juttuvinkkejä, toiveita ja palautetta otamme mielellämme vastaan. Kaikki yhteydenotot hoituvat helposti oheisesta linkistä: ota meihin yhteyttä. Kerro, miten voisimme palvella Sinua entistä paremmin.

 

Huikea synttärietu Sinulle, ammattilainen tai kuluttaja!

Tammikuussa hemmottelimme alan opettajia. Synttäreidemme kunniaksi haluamme, että juhlahumusta pääsevät nauttimaan kaikki ja tarjoamme Sinulle mahtavan synttäriedun, olitpa sitten ammattilainen tai kuluttaja.

Nyt voit saada rajoitetun ajan vaikka kaikki verkkokauppamme tuotteet huikeaan kampanjahintaan, mutta kannattaa olla nopea, sillä etu on voimassa ainoastaan 15.2. asti!

Hyödynnä tarjous nyt ja nappaa omasi! Opiskella voit sitten, kun Sinulle sopii!

(kampanjahinnat eivät sisällä lisenssiä kurssien käyttöön opetuksessa)

 

 

Uuteen Nousuun on juuri Sinua varten!

 

Terveisin, Mila

 

PS: Jos pidit artikkelista, niin olisi hienoa jos jakaisit sitä myös omissa somekanavissasi! Olethan myös tilannut uutiskirjeemme ja ottanut seurantaan myös Uuteen Nousuun somekanavat, niin saat aina ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa sekä tiedon uusimmista postauksista ensimmäisten joukossa! Somekanaviin pääset alapalkin linkeistä!

 

 

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa veloituksetta e-opas

Kosmetiikka - uhka vai mahdollisuus

0
    0
    Ostoskori
    Ostoskori on tyhjäPalaa kauppaan