hiukset, parta, ripset ja kulmat

Karvan verran parempaa -Tiesitkö jo kaiken hiuksista, parrasta, ripsistä ja kulmista?

Hyvä. En minäkään. Ammattilainenkaan ei ole koskaan valmis, sillä tieto muuttuu koko ajan. Lainsäädäntö päivittyy, uudet tutkimustulokset kumoavat vanhaa tietoa ja uusia raaka-aineita kehitetään ja uusia kosmetiikkainnovaatioita tulee jatkuvasti markkinoille. Se, mikä eilen oli faktaa, voi huomenna olla vanhentunutta tietoa. Tämän lisäksi kuluttajat ovat entistä valveutuneempia ja hankkivat tietoa itsenäisesti verkosta, eikä heidän kysymyksiin voida vastata enää pelkillä markkinointiväittämillä. Myös lainsäädäntö asettaa ammattilaisille vastuita ja omat vaatimuksensa esimerkiksi kosmetiikkaan liittyvälle markkinoinnille. Olisiko siis aika päivittää tietoja ja tehdä se omaan tahtiin vaikkapa laiturin nokassa? Nyt se on mahdollista.

Fysiikan ja kemian lait eivät muodista tai lainsäädännöstä piittaa, mutta moni muu tieto muuttuu tänä päivänä valtavaa vauhtia. Tulevaisuuden työelämässä ei pärjää enää tämän päivän osaamisella eikä varsinkaan eilisen.  Ammattilaisenkin on jatkuvasti kehityttävä ja päivitettävä omaa ammattitaitoaan ja seurattava aikaansa. Lisäksi kuluttajat ovat päivä päivältä valveutuneempia ja kiinnostuneempia esimerkiksi tuotteidensa raaka-aineista ja niiden alkuperästä, eettisyydestä ja ekologisuudesta sekä siitä, miten kosmetiikka oikeasti voi vaikuttaa ja miten ei.

Tuotteiden lisäksi myös palveluilta halutaan turvallisuutta, ympäristöystävällisyyttä ja kuluttajat esittävät ammattilaisille joskus kiperiäkin kysymyksiä. Lisäksi moni herkistyy tai allergisoituu joillekin ainesosille ja tämä tarkoittaa jatkuvaa salapoliisin työtä etsittäessä sopivia tuotteita. Kuluttajat myös hankkivat tietoa omatoimisesti, joskin lähdekritiikki toisinaan unohtuu. Samoin saattaa käydä joskus jopa ammattilaisillekin.

“Valveutuneimpien kuluttajien kysymyksiin ei voida vastata pelkillä markkinointiväittämillä ja lainsäädäntökin asettaa omat vaatimuksensa kosmetiikkaan liittyvälle markkinoinnille, jonka on perustuttava faktoihin.”

Tänä päivänä valveutuneimpien kuluttajien kysymyksiin ei voida vastata pelkillä markkinointiväittämillä ja lainsäädäntökin asettaa omat vaatimuksensa kaikelle kosmetiikkaan liittyvälle markkinoinnille, jonka on perustuttava faktoihin. Markkinoinnin tulee olla rehellistä, totuudenmukaista ja perustua näyttöön, eikä sillä saa johtaa kuluttajaa harhaan, sanoo jo lakikin. Mutta toimivatko kaikki yritykset ja ammattilaiset lain edellyttämällä tavalla? Valitettavasti eivät. Lakia rikotaan jatkuvasti, mutta usein syynä voi olla tahallisuuden sijaan tietämättömyys, joka voisi olla melko helpostikin korjattavissa.

Sekä kuluttajien että ammattilaisten tiedon lisääminen on molempien etu. ”Yhteinen kieli” helpottaa kuluttajan ja ammattilaisen välistä kommunikointia, kun keskustelu ei rakennu eri osapuolten harhauskomusten varaan. Toki kuluttajien omatoiminen tiedonhankinta haastaa myös ammattilaiset päivittämään tietojaan, mutta se voidaan ottaa positiivisena kimmokkeena uuden oppimiselle.

Lue lisää Kosmetiikka ja hygieniateollisuus ry:n asiantuntijan Eeva-Mari Karinen artikkelista kauneudenhoitoalan ammattilaisten vastuista

Saatat olla erinomaisesti perillä muodista ja tekniikoista, mutta olisiko aika päivittää faktatietoa?

Informaatiota on netti tulvillaan ja se on kaikkien saatavilla, mutta luotettavan faktatiedon erottaminen markkinointitekstistä tai vaikkapa yksittäisten henkilöiden mielipiteistä voi olla vaikeaa. Kuitenkin sekä kuluttajan että ammattilaisen olisi hyvä miettiä aina tietolähteensä luotettavuutta. Netti on pullollaan puolitotuuksia ja jopa virheellistä informaatiota, jota ammattilaiset saattavat tahattomasti välittää edelleen asiakkailleen, mikäli itse uskovat lukemaansa ja kuulemaansa. Ja kuluttaja usein uskoo ammattilaista, olipa hänen ”tietonsa” peräisin mistä lähteestä tahansa. Ja näin syntyvät myös sitkeässä elävät kosmetiikan myytit.

Laadukasta faktatietoakin toki löytyy, jos sitä osaa ja viitsii hakea, mutta sen etsimiseen luotettavista lähteistä ja tiedon prosessointiin ei kaikilla ole aikaa, osaamista tai kiinnostusta. On myös mukavampaa ja nopeampaa lukea valmiiksi selkokielelle muokattua tietoa omalla äidinkielellään vaikkapa artikkelin muodossa kuin etsiä tietoa itsenäisesti vieraalla kielellä kansainvälisistä tieteellisistä tutkimuksista tai vaikkapa EU:n kosmetiikka-asetuksen viimeisimmistä päivityksistä. Artikkelien kohdalla tosin kannattaa aina miettiä kuka tekstin on muokannut, onko sen tehnyt alan ammattilainen, kielenkääntäjä tai vaikkapa iltapäivälehden toimittaja.

“Netti on pullollaan virheellistä informaatiota, jota ammattilaiset saattavat tahattomasti välittää edelleen asiakkailleen. Ja kuluttaja usein uskoo ammattilaista, olipa hänen ”tietonsa” peräisin mistä lähteestä tahansa. Näin syntyvät myös kosmetiikan myytit.”

Haluaisitko tietää enemmän hiuksista, parrasta tai ripsistä ja kulmista ja miten kosmetiikalla voidaan niihin vaikuttaa?

Työskenteletkö hius- ja kauneudenhoitoalalla tai kosmetiikan parissa ja haluaisit palvella asiakkaitasi paremmin, käyttämällä myyntiargumentteina faktatietoa markkinointiväittämien sijaan tai tuottaa entistä laadukkaampia palveluita? Tai haluatko opettajana tarjota opiskelijoillesi laadukasta faktaa hiuksista, parrasta, ripsistä ja kulmista? Vai oletko kenties kosmetiikasta kiinnostunut kuluttaja, joka haluat korkeatasoista faktatietoa ostopäätöstesi tai palveluvalintojesi tueksi? Jos vastasit kyllä yhteenkin kysymykseen, niin tutustu laadukkaisiin verkkovalmennuksiimme ja hyödynnä mahtavat kesäedut nyt. Kampanjahinnat on voimassa vain juhannukseen asti, mutta opiskella voit silloin kuin Sinulle sopii ajasta ja paikasta riippumatta.

Mitä hyötyä Sinulle on kursseista?

Verkkovalmennuksissa tutustumme hiukseen, partaan, ripsiin ja kulmakarvoihin materiaalina, niiden rakenteeseen sekä siihen, miten kosmetiikka voi niihin vaikuttaa. Tavoitteena valmennuksissa on, että opit tuntemaan hiuksen, parran, ripsien ja kulmakarvojen rakennetta ja toimintaa sillä tasolla, että voit ymmärtää erilaisten kosmeettisten valmisteiden ja raaka-aineiden vaikutuksia niihin. Lisäksi tavoitteena on, että opit arvioimaan entistä paremmin kosmetiikan markkinointia ja sen luotettavuutta olitpa sitten kosmetiikasta kiinnostunut kuluttaja tai kosmetiikan parissa työskentelevä ammattilainen, opiskelija tai opettaja.

Mitä kurssit sisältävät?

Sisältönä valmennuksissa on keskeisimmät asiat, mitä kosmetiikkaa myyvän ja käyttävän ammattilaisen pitää tietää hiuksista, parrasta, ripsistä ja kulmakarvoista eli perehdymme niiden rakenteeseen ja siihen, mitä materiaalia ne ovat ja mitä kemiallisia aineita ne sisältävät eli mihin ne kosmetiikan kemikaalit voivat vaikuttaa ja miten. Ja mikäli olet kuluttaja, antavat nämä valmennukset Sinulle varsin yksityiskohtaista tietoa hiuksesta, parrasta, ripsistä ja kulmakarvoista kosmetiikan kohteena ja auttaa Sinua tekemään fiksuja valintoja kosmetiikkaa hankkiessasi tai palevluita vertaillessasi sekä vaatimaan faktaan perustuvia myyntiargumentteja valintojesi tueksi.

Kurssimateriaaleihin sisältyy mukaansatempaavien videoiden lisäksi kirjallista materiaalia sekä työkirja, jota voit käyttää oppimisesi tukena. Valmennukset on toteutettu käyttäen merkittävimpänä lähteenä Raija Karan laadukasta materiaalia, tuoreella faktatiedolla täydennettynä ja valmentajana niissä toimii hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon lehtori, estenomi YAMK Mila Andersén.

Katso esittelyvideot kursseista: Hius kosmetiikan kohteena, Parta kosmetiikan kohteena ja Ripset ja kulmat kosmetiikan kohteena

Tutustu kursseihimme ja hyödynnä mahtava kesäkampanjatarjouksemme nyt! Opiskella voi sitten kun Sinulle sopii ajasta ja paikasta riippumatta. Huomioithan, että tarjous on voimassa vain juhannukseen asti, mutta materiaali on käytettävissäsi niin kauan kuin sitä tarvitset. 

Miksi valita Uuteen Nousuun?

Uuteen Nousuun sivuston Faktaa kosmetiikasta -valmennukset mahdollistavat hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilaisten lisäksi myös kosmetiikan parissa työskentelevien myyjien, farmaseuttien, edustajien ja muiden ammattilaisten omaehtoisen lisäkouluttautumisen, kun koulutukseen osallistumisen edellytyksenä ei ole hius- ja kauneudenhoitoalan tutkintoa. Lisäksi kosmetiikasta kiinnostuneiden kuluttajien on mahdollista saada luotettavaa faktatietoa naistenlehdistä tai netistä löytyvän informaation rinnalle.

Varsinkin näin koronavuoden digiloikkailun jälkeen erilaisia verkkokoulutuksia ja valmentajia on netti pullollaan. Uuteen Nousuun -asiantuntijapalvelut erottuvat kuitenkin sillä, että valmentajamme ovat korkeasti koulutettuja ja kokeneita oman alansa huippuasiantuntijoita ja pedagogeja. Tämä olemassa oleva erikoisosaaminen yhdistettynä Raija Karan elämäntyöhön, tekee Uuteen Nousuun -asiantuntijapalveluista ainutlaatuisen.

Uuteen Nousuun ei myöskään edusta mitään kosmetiikkabrändiä, vaan valmennuksemme perustuvat aina puolueettomaan ja tutkittuun faktatietoon. Asiantuntijuuden ja faktan ei tarvitse kuitenkaan olla tiukkapipoista ja kuivaa. Sen sijaan tapamme esittää asioita on varsin käytännönläheinen, humoristinen ja helposti ymmärrettävää. Siksi valita Uuteen Nousuun.

 

Hyödynnä siis mahtava kesäkamppanjamme, josta saat Faktaa kosmetiikasta -kurssit uskomattomaan hintaan vain 10,-/kurssi!

Mutta kannattaa olla nopea, sillä tarjous on voimassa vain juhannukseen asti! Opiskella voit kuitenkin silloin kuin Sinulle sopii!

 

Samalla rahalla saisit ehkä lasillisen kuohuviiniä, työpaikkalounaan tai niskavillojen siistimisen… joten älä enää mieti, itsensä kehittäminen kannattaa aina!
Mila

Lue myös meikkaaja ja kulma-artisti Suvi Tiilikaisen mietteitä kulmien kestopigmentoinnista ja tulevasta kulmakarvamuodista ja jalkapallolegenda Sami Hyypiän ajatuksia miesten hiusten hoitamisesta.

 

PS: Jos pidit postausta hyödyllisenä, niin olisimme kiitollisia, jos jakaisit sitä myös omissa somekanavissasi. Ja otathan seurantaan myös somekanavamme, joihin linkit löydät sivun alapalkista.

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa veloituksetta e-opas

Kosmetiikka - uhka vai mahdollisuus

0
    0
    Ostoskori
    Ostoskori on tyhjäPalaa kauppaan