Tämän kurssin tavoitteena on auttaa Sinua ymmärtämään työhyvinvointia kokonaisvaltaisesti, mistä se muodostuu, mitkä tekijät siihen vaikuttavat ja ennen kaikkea miten sitä voisi kehittää. Ennen kuin voit alkaa systemaattisesti kehittämään omaa ja ehkä myös oman tiimisi työhyvinvointia, on ymmärrettävä työhyvinvointi laajempana kokonaisuutena.
Sen jälkeen on aika pohtia oman työhyvinvointisi nykytilaa ja lähteä ottamaan askeleita sen kehittämiseksi. Yhtä tärkeää kuin asian kokonaisvaltainen ymmärtäminen, on myös se, että viet kehittämisideat käytäntöön omassa työssäsi ja arjessasi. Nämä askeleet ottamalla, tulet taatusti saamaan aikaan hyvän kierteen omassa työhyvinvoinnissasi, jaksamaan ja voimaan paremmin, kukoistamaan ja menestymään työssäsi sekä ennen kaikkea kokemaan työniloa.
Kurssi sisältää kolme moduulia:
“Tervetuloa kurssille” -moduulissa, jota parhaillaan luet, saat orientaation kurssiin sekä ohjeita, miten kurssilla kannattaa edetä. Toinen moduuli “Miten hyvää työfiilistä metsästetään?” sisältää videon sekä kirjallisen materiaalin työhyvinvoinnin kokonaisvaltaiseksi ymmärtämiseksi. Kolmas moduuli “10 askelta kohti parempaa työhyvinvointia” sisältää työkirjan oman työhyvinvoinnin nykytilan kartoittamiseksi ja sen kehittämiseksi. Moduuliin kuuluvan kirjallisen materiaalin löydät aina omalta välilehdeltään nimeltä “Materials”.
Etene seuraavaksi moduuliin ”Miten hyvää työfiilistä metsästetään?” ja aloita katsomalla siellä oleva video ja hyödynnä moduulissa olevaa kirjallista materiaalia haluamallasi tavalla. Koska ihmiset oppivat ja haluavat myös opiskella eri tavoin, voit valita itsellesi sopivimman ja mukavimman opiskelutavan esimerkiksi seuraavista:
1. Katsot videon kerralla ( 45 min.) tai pienemmissä osissa ja kertaat sen jälkeen asioita kirjallisesta materiaalista. Voit myös tulostaa materiaalin itsellesi, mikäli haluat tehdä siihen muistiinpanoja.
2. Tulostat kirjallisen materiaalin ennen videon katsomista ja teet siihen muistiinpanoja, samalla kun katsot.
Tämän jälkeen voit edetä viimeisessä moduulissa ”10 askelta kohti parempaa työhyvinvointia” olevan työkirjan pariin ja viemään sen avulla työhyvinvointiasi kehittäviä oivalluksia käytännön arkeen. Kirjan voit ladata koneellesi tai tulostaa, mikäli haluat tehdä siihen muistiinpanoja. Oivallusten käytäntöön vieminen on myös vähintään yhtä tärkeää kuin asioiden ymmärtäminen. Vain sillä tavoin oma työhyvinvointisi sekä ympärilläsi olevien kollegoidesi ja asiakkaidesi hyvinvointi taatusti paranee – askel askeleelta.
PS: Sinulla on käyttöoikeus kurssimateriaaliin niin pitkäksi aikaa kuin vain haluat ja tarvitset ja voit palata niihin milloin tahansa. Huomioithan, että kurssimateriaali on vain Sinun henkilökohtaiseen käyttöösi ja että niiden edelleen jakaminen, monistaminen ja esittäminen on tekijänoikeuksien vastaista. Omassa käytössäsi voit kuitenkin hyödyntää niitä vapaasti haluamallasi tavalla.