Unelmia ja toimistohommia − Tavoitteiden saavuttaminen vaatii toimintaa ja oikeat ihmiset ympärille

Jos Sun tavoitteena on kiivetä vuorelle, niin pelkkä unelma siitä ei riitä. Sinne pääsemiseksi tarvitaan myös toimintaa. Entä mitäpä luulet, auttaako huipulle pääsemisessä ihmiset, jotka vetävät Sinua alaspäin vai he, jotka haluavat nostaa Sinua ylöspäin? Tästä puhuu myös Ilkka Koppelomäki valmennuksissaan ja tämä vertaus sopii moneen vaiheeseen ja tapahtumaan meidän jokaisen elämässä. Näin lomien jälkeen saattaa töihin paluu herättää erilaisia ajatuksia ja ajatukset puolestaan herättävät tunteita. Ne voit toisinaan aistia koko keholla. Voit kokea hykerryttävää jännitystä ja innostunutta kihelmöintiä. Se on merkki siitä, että olet oikealla tiellä. Joskus saatat taas tuntea kuristavaa oloa kurkussa tai painetta rintakehällä. Se on kehon tapa herätellä meitä vaihtamaan suuntaa. Päätin itse tarttua ruoriin oman elämäni suunnassa ja kääntää kurssia kohti unelmiani ja nyt haluan auttaa siinä myös Sinua. − Oletko valmis matkalle?

Omalla kohdallani oli tullut muutoksen aika, kun havahduin siihen, että neljänkympin ehtoopuoli lähenee loppuaan ja eipä aikaakaan kuin ikä alkaisi vitosella. Ihan mukava ikä sinänsä, jos on elämäänsä kaikin puolin tyytyväinen. Mutta… jos muutosta kaipaa, ei parane enää odotella varsinkaan työrintamalla. Tästä kun ei enää nuorruta ja elämä on tässä ja nyt.

Mietin eri vaihtoehtoja ja näin mielessäni erilaiset tulevaisuuden skenaariot. Hieman kärjistäen ja pilke silmäkulmassa visioiden yksi niistä oli, että jos en tekisi mitään, näin itseni pystyyn kuolleena eläkettä odottavana kärttyisänä amisopena, josta lopulta tulisi unelmistaan luopunut katkera vanhus. Houkuttelevaa, eikö? Ja nyt siis puhun vain itsestäni. Joskus pahin kauhuskenaario voi kuitenkin toimia myös liikkeelle panevana voimana. Eikä koskaan ole liian myöhäistä ainakaan yrittää tehdä asioille jotakin. Harva asia paranee valittamalla tai pelkästään haaveilemalla, vaan muutokseen tarvitaan toimintaa.

”Jos en tekisi mitään, näin itseni pystyyn kuolleena eläkettä odottavana kärttyisänä amisopena, josta lopulta tulisi unelmistaan luopunut katkera vanhus.”

 

Pienin askelin uusille urille

Tänä kesänä päätin muuttaa elämääni. Joku minut tunteva voisi ajatella, että mummohan ottaa täräytti naimisiin vanhoilla päivillään. Mutta nyt ei ole kyse naimapuuhista, vaikka sekin voi toki saada aikaan hykerryttävää jännitystä ikään katsomatta. Nyt on kyse työelämän muutoksesta tai tässä kohtaa voisi pikemminkin puhua oman työn muotoilusta.

Rohkeimmat meistä uskaltavat tehdä uskomattomia hyppyjä tuntemattomaan luottaen siihen, että elämä kantaa. On kuitenkin eri asia olla rohkea kuin tyhmä. Rohkealtakin näyttävä hyppy vaatii kuitenkin fiksulta ihmiseltä usein ennakkovalmisteluja ja varautumista tulevaan vaikkapa taloudellisesti. Lentokoneesta voi aina hypätä ja vapaapudotus tuntuu huikealta. Sen sijaan siihen miten laskeudut maan pinnalle, on vaikutusta sillä hyppäsitkö huolella pakatun laskuvarjon kanssa vai ilman sitä.

Omalla kohdallani valitsin tehdä muutokset vähitellen ja haluan kertoa siitä myös Sinulle, joka ehkä mietit nykyisessä työssäsi jäädäkö vai lähteä. Joskus on vain nuo kaksi vaihtoehtoa, mutta aina kaikki ei ole aivan niin mustavalkoista. Halutessaan voi erottaa myös harmaan eri sävyjä, jos vain haluaa ne nähdä. Ratkaisua ja eri vaihtoehtoja voit lähteä myös miettimään yhdessä työnantajasi kanssa. Jos olet hyvä työntekijä, niin todennäköisesti työnantajasi ei halua menettää Sinua, vaikka tilalle saisikin aina jonkun. Miksi et siis kysyisi? Jos kerran terroristinkin kanssa voi neuvotella, niin miksei sitten työnantajan. Tulos voi joskus jopa yllättää.

Aloitin oman muutosprosessini kartoittamalla mielessäni asiat, jotka antavat iloa ja saavat aikaan innostunutta kihelmöintiä ja ne, jotka saavat aikaan lähinnä tunnetta norsusta rintakehällä. Mietin, miten voisin parantaa elämänlaatuani karsimalla arjestani asioita, jotka ottavat enemmän kuin antavat ja lisäämään arkeeni asioita, jotka tuovat iloa ja tyydytystä. Onhan kyse kuitenkin omasta ajastani ja aika, se on minun elämääni, joka on meillä kaikilla rajallinen. Miksi siitä ei tekisi parempaa.

”Mietin, miten voisin parantaa elämänlaatuani karsimalla arjestani asioita, jotka ottavat enemmän kuin antavat ja lisäämään arkeeni asioita, jotka tuovat iloa ja tyydytystä. Onhan kyse kuitenkin omasta ajastani ja aika, se on minun elämääni, joka on meillä kaikilla rajallinen. Miksi siitä ei tekisi parempaa.”

 

Alas pääsee vaikka kertarysäyksellä, mutta huipulle kiivetään vähitellen.

 

Sattuma puuttuu peliin

Toisinaan myös sattuma voi puuttua peliin ja saatat nähdä jonkin oven olevan raollaan. Et kuitenkaan voi astua uuteen huoneeseen lähtemättä edellisestä. Oviaukossakaan ei jaksa pitkään seisoskella ja se vasta voikin olla tuulinen paikka. Mitä tehdä?

Vaikka viihtyisikin työssään, meillä kaikilla voi tulla hetkiä, jolloin on aika mennä eteenpäin. Olin itse jo kauan haaveillut motivoituneiden aikuisten valmentamisesta ja nyt kun oma koulutuskin antaisi kelpoisuuden opettaa ammattikorkeakoulussa, niin päätin toden teolla etsiä siihen mahdollisuuksia. Valitettavasti vaan omalla alallani ammattikorkeakoulun opettajien työpaikat ovat enemmän kuin rajalliset, sillä kauneudenhoitoalan ainoaa ammattikorkeakoulututkintoa eli estenomeja koulutetaan suomenkielellä vain yhdessä oppilaitoksessa. Ja minulta kun sukunimestäni huolimatta ei tuo ruotsi edelleenkään oikein taivu.

Mutta sitten oppilaitoksessamme, jossa työskentelin ammatillisten aineiden lehtorina, tarjoutui uusi tilaisuus. Sain vetovastuun hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon toteutussuunnitelman tekemisestä, hyvän tiimin ympärilleni ja mahdollisuuden aloittaa EAT-ryhmän vastuuohjaajana. Tältä porukalta ei ainakaan motivaatiota puuttuisi. Päätin jättää ainakin toistaiseksi taakseni pitkäaikaisen työni toisen asteen ammatillisena opettajana ja siirtyä uusiin tehtäviin valmentamaan aikuisia, joilla ainakin asenne opiskeluun on enemmän kuin kohdallaan. Nyt tunsin taas pitkästä aikaa innostunutta kihelmöintiä.

 

Takaisin yrittäjäksi

Kaipuu takaisin yrittäjäksi oli myös nostanut päätään. Oltuani aikoinani hiusalan yrittäjänä ja myöhemmin viestintäalan yrittäjänä, oli tuo tietty yrittäjähenkisyys, vapaudenkaipuu ja ehkä jonkinasteinen hulluuskin jäänyt kytemään pinnan alle. Samaan aikaan puoli vuotta blogina toiminut sivustomme oli saanut useita toiveita ja pyyntöjä laajemmasta tiedon jakamisesta kuten esimerkiksi verkkokursseista ja livevalmennuksista.

Lisäksi olemme pitkään pyöritelleet yhteistä unelmaamme Raija Karan kanssa hänen uraauurtavan elämäntyönsä jatkamisesta. Olisihan se koko alankin etu, että hänen valtava tietomääränsä ja osaamisensa välittyisi edelleen eteenpäin ja jatkaisi elämäänsä tämän päivän ja tulevaisuuden ammattilaisissa. Ja jos käsiisi on uskottu Raija Karan aineisto, on tuo jatkojalostustyökin tehtävä hyvin ja kunnianhimoisesti, että kehtaa sitten aikaansaannoksiaan Raijallekin näyttää.

Tuohon missioon vaadittaisiin olemassolevan materiaalin tarkkaa läpikäyntiä, uudelleenmuokkausta, uusimman tiedon hankintaa aikaisempaa täydentämään ja kurssien rakentamista täysin uudelleen käyttäjälähtöisesti helppotajuiseen muotoon ja tehdä tuo kaikki vieläpä hauskalla tavalla ja esimerkeillä elävöittäen. Kyllähän tuon mielellään tekisi, heti kun vaan aikaa riittäisi, mutta täyttä työviikkoa tekevän opettajan aika on rajallinen. Mikään ei synny itsestään ja mukavakin työ vaatii panostusta. Oli tullut päätöksen hetki.

Oma ratkaisuni tilanteeseen oli sellainen, että jätin taakseni kaiken työn perustutkintopuolella ja siirryin tekemään lyhennettyä työviikkoa ainoastaan EAT vastuuohjaajana. Anoin työnantajaltani sivutoimilupaa ja laajemman koulutustarjonnan mahdollistamiseksi perustin osakeyhtiön, jolloin voimme tarjota jatkossa ilmaisen sisällön lisäksi asiantuntijapalveluita ja valmennuksia sekä verkossa että livenä joko valmiina paketteina tai asiakkaan toiveiden mukaan räätälöitynä.

Opetustyöltä vapautuvan ajan voin nyt käyttää omassa yrityksessä työskentelemiseen ja sen kehittämiseen Sinunkin auttamiseksi. Nyt tuntuu, että elämä on tässä. On taas hyvä olla ja mikä parasta, rintakehässä tuntuu jälleen hykerryttävää jännitystä. Yksi tavoite on saavutettu ymmärtämällä, että pelkkä unelmointi ei riitä, vaan tarvitaan myös toimintaa ja ennen kaikkea oikeat ihmiset ympärille. Heistä voi olla iso apu perille pääsyssä ja mikä parasta, ainakin matkan teko on hauskempaa.

”Yksi tavoite on saavutettu ymmärtämällä, että pelkkä unelmointi ei riitä, vaan tarvitaan myös toimintaa ja ennen kaikkea oikeat ihmiset ympärille. Heistä voi olla iso apu perille pääsyssä ja mikä parasta, ainakin matkan teko on hauskempaa.”

 

Huipulle pääsemiseksi tarvitaan toimintaa ja oikeat ihmiset ympärille

 

Mitä hyötyä uudistunut Uuteen Nousuun Sinulle tarjoaa?

Uuteen Nousuun asiantuntijapalveluiden suunnittelun pohjana on ollut ennen kaikkea Teiltä ihmisiltä tulleet toiveet ja kentällä havaittu selkeä tarve tietynlaisille tuotteille ja palveluille. Toimintamme perustuu käyttäjälähtöisyyteen ja muotoiluajatteluun, joten ratkaisumme asiakkaiden tarpeisiin on rakennettu palvelumuotoilun lähestymistapaa noudattaen. Emme halua  miettiä asiakkaidemme puolesta, mitä he tarvitsevat, jos voimme kysyä sitä heiltä. Meillä asiakas on aina keskiössä ja haluamme ottaa myös Sinut mukaan palveluidemme kehittämiseen.

Uuteen Nousuun tarjoaa Sinulle edelleenkin ilmaista laadukasta sisältöä muun muassa blogin, videoiden ja somekanavien välityksellä entistä monipuolisemmin ja niiden parissa voit jatkaa aivan kuten tähänkin asti. Näiden lisäksi voit kuitenkin jatkossa saada myös maksullisia tuotteita ja palveluita, joiden avulla voit hankkia uutta osaamista ja kouluttautua entistä paremmaksi ammattilaiseksi, joka osaa vaikkapa erottaa mielikuviin perustuvat markkinointiväittämät tuotteiden todellisista vaikutuksista tai valveutuneemmaksi kuluttajaksi, joka osaa vertailla tuotteita ja säästää samalla selvää rahaa.

Meidän Uuteen Nousuun valmentajien missionamme on tarjota Sinulle verkossa ja henkilö- sekä yrityskohtaisesti korkealaatuista ja puolueetonta, eettisyyteen ja faktaan perustuvaa asiantuntijapalvelua, valmennusta, koulutusta, viestintäpalvelua ja sisällöntuottamista alan huippuosaamisella ja vankalla kokemuksella.

Haluamme auttaa juuri Sinua, olitpa sitten kosmeettisten valmisteiden parissa työskentelevä valmistaja, maahantuoja tai viejä, toimit jakelijana tai työskentelet kosmetiikan myyjänä vaikkapa apteekissa tai hius- ja kauneudenhoitoalan yrityksessä. Lisäksi haluamme palvella myös kosmeettisia valmisteita käyttäviä kuluttajia ympäri Suomen. Eikä tarjontamme rajoitu vain kosmetiikkaan, vaan palveluistamme löydät myös mielenkiintoista sisältöä muun muassa alaan liittyvästä yrittäjyydestä, johtamisesta ja vaikkapa työhyvinvoinnista.

Verkon ja digitaalisuuden tarjoamat mahdollisuudet auttavat myös pitämään valmennusten hinnat mukavan edullisina. Uskaltaisin jopa vakuuttaa, että valmennuksiimme investointi maksaa itsensä monikertaisesti takaisin, kun opit tekemään niiden avulla entistä fiksumpia valintoja.

 

Miten haluamme Sinua palvella?

Toimintamme painottuu pääsääntöisesti verkkoalustalla olevaan kohderyhmittäin jaoteltuun digitaaliseen materiaaliin, mutta jalkaudumme mielellämme myös ihmisten pariin erilaisiin tapahtumiin koronatilanteen niin salliessa. Lisäksi tulemme jatkossa lähettämään sähköpostilistalla oleville asiakkaille kohdennettuja uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaista asiaa alan ilmiöistä ja kuluttajiakin kiinnostavista asioista. Muistathan olla mukana, niin saat arvokasta sisältöä aina ensimmäisten joukossa. Uutiskirje tarjotaan kaikille ”Kosmetiikka -uhka vai mahdollisuus” oppaan ladanneille. Jatkossa tulemme mahdollistamaan uutiskirjeen tilaamisen myös ilman oppaan lataamista.

Toimintaamme kuuluvat myös juuri Sinulle käyttäjälähtöisesti räätälöidyt asiantuntijapalvelut, valmennukset, koulutukset, luennot ja asiantuntijapuheenvuorot, seminaarit sekä tapahtumat, jotka voidaan toteuttaa esimerkiksi asiakkaan tiloissa, oppilaitoksissa, messuilla tai muiden tapahtumien yhteydessä. Lisäksi voimme toteuttaa sisällöntuottamiseen ja viestintään liittyviä palveluita asiakaslähtöisesti Sinun tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Kerro mitä tarvitset, niin me otamme asioista selvää ja paketoimme Sinulle laadukkaan tietopaketin haluamallasi tavalla.

Koulutukseen panostaminen on investointi, joka maksaa taatusti itsensä takaisin ja osaavalla ihmisellä on aina omaisuus mukanaan. Osaavat ja motivoituneeet ihmiset ovat myös yrityksen tärkein voimavara. Seuraa tarjontaamme tai kerro meille, niin suunnitellaan yhdessä Sinulle ja/tai organisaatiollesi sopiva paketti, joka vie Sinun ja tiimisi osaamisen Uuteen Nousuun.

 

Innostavaa elokuuta  Sinulle toivottelee
puhuva kirjoittaja ja kuunteleva valmentaja
Mila

 

 

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa veloituksetta e-opas

Kosmetiikka - uhka vai mahdollisuus

0
    0
    Ostoskori
    Ostoskori on tyhjäPalaa kauppaan