Uuteen Nousuun blogi ja asiantuntijapalvelut

”UuNo on numero yksi” – Vuoden täyttävä Uuteen Nousuun blogi kasvoi yritykseksi

Vuosi sitten näki päivänvalon Uuteen Nousuun -blogimme, kun lanseerasimme sen ollessamme Hiusyrittäjien risteilyllä 02.02.2020. Aika ja paikka olivatkin oikein otolliset aloittaa jotakin uutta. Ajatus faktaan ja tutkittuun tietoon perustuvasta asiantuntijasivustosta oli kypsynyt mielissämme jo pitkään yhdessä Raija Karan kanssa. Lisäksi luotettavalle ja puolueettomalle tiedolle tuntui olevan selkeä tarve. Perustimme blogisivuston, jonne kirjoitimme helppolukuisen ja tiivistetyn ”Kosmetiikka -uhka vai mahdollisuus” -oppaan lahjaksi lukijoillemme. Sivustomme saikin innostuneen vastaanoton ja moni lukijamme palaa sivustollemme kerta toisensa jälkeen. Nyt blogistamme on kasvanut Uuteen Nousuun asiantuntijapalveluita tarjoava valmennusyhtiö, joka mahdollistaa lukijoillemme tutun ilmaisen sisällön lisäksi mm. verkkovalmennukset, e-kirjat sekä livenä tai verkossa pidettävät luennot ja koulutukset asiakaslähtöisesti muotoiltuna. Vuoden täyttävä Uuteen Nousuun, eli kavereiden kesken UuNo, on siis ykkösvalinta Sinulle, joka kaipaat luotettavaa faktaa ja ajankohtaista asiaa mukaansatempaavalla otteella!

Ihminen ei ole koskaan valmis, onneksi, vaan meillä on mahdollisuus oppia uusia asioita, tietoja ja taitoja läpi koko elämämme, jos vain haluamme. Tieto myös muuttuu koko ajan. Varsinkaan tulevaisuuden työelämässä ei pärjää tämän päivän osaamisella, vaan on jatkuvasti kehityttävä ja päivitettävä omaa ammattitaitoaan ja seurattava aikaansa. Lisäksi kuluttajat ovat päivä päivältä valveutuneempia ja kiinnostuneempia esimerkiksi tuotteidensa raaka-aineista ja niiden alkuperästä, eettisyydestä ja ekologisuudesta.

Tuotteiden lisäksi myös palveluilta halutaan turvallisuutta, ympäristöystävällisyyttä ja kuluttajat esittävät ammattilaisille joskus tiukkojakin kysymyksiä. Lisäksi moni herkistyy tai allergisoituu joillekin ainesosille ja tämä tarkoittaa jatkuvaa salapoliisin työtä etsittäessä sopivia tuotteita. Kuluttajat myös hankkivat tietoa omatoimisesti, joskin lähdekritiikki toisinaan unohtuu. Samoin saattaa käydä joskus jopa ammattilaisillekin. Ammattilaisen kuitenkin tulisi olla kuluttajaa askeleen edellä ja ammattilaista velvoittaa lisäksi lainsäädäntö.

“Tieto muuttuu koko ajan. Varsinkaan tulevaisuuden työelämässä ei pärjää tämän päivän osaamisella, vaan on jatkuvasti kehityttävä ja päivitettävä omaa ammattitaitoaan ja seurattava aikaansa.”

 

Luotettavan tiedon erottaminen muusta informaatiosta

Sekä kuluttajan että ammattilaisen on hyvä miettiä aina tietolähteensä luotettavuutta. Informaatiota on netti tulvillaan ja se on kaikkien saatavilla, mutta miten erottaa todellinen ja luotettava faktatieto vaikkapa yksittäisten henkilöiden mielipiteistä, jolla ei ole välttämättä mitään tieteellistä pohjaa.  Tietoa kyllä löytyy, mutta sen etsimiseen luotettavista lähteistä ja tiedon prosessointiin ei useinkaan ole ammattilaisilla resursseja tai kuluttajilla kiinnostusta. On myös mukavampi ja nopeampi lukea valmiiksi pureskeltua tiivistettyä tietoa omalla äidinkielellään vaikkapa artikkelin muodossa kuin etsiä tietoa englanninkielisistä kansainvälisistä tieteellisistä tutkimuksista tai lainsäädännön muutoksista.

Ajatus ammattilaisten ja kuluttajien auttamisesta alkoi kypsyä vuosia sitten huomatessamme kuluttajien kasvavan kiinnostuksen kosmetiikkaa kohtaan ja ammattilaisten tarpeen vastata kuluttajien vaatimuksiin. Tänä päivänä valveutuneimpien kuluttajien kysymyksiin ei voida vastata pelkillä markkinointiväittämillä ja lainsäädäntökin asettaa omat vaatimuksensa kaikelle kosmetiikkaan liittyvälle markkinoinnille, jonka on perustuttava faktoihin.

Tiedonnälkä ja intohimo oppia ajankohtaista, tutkittua tietoa pintaa syvemmältä ajoi meitä Milaa ja Ninaa opiskelemaan lisää ja halu jakaa tietoa johti Uuteen Nousuun -sivuston kehittämiseen. Pitkäaikainen yhteistyö hius- ja kauneudenhoitoalan opettajakollegoina toi esiin yhteiset arvot, toimintatavat ja päämäärät sekä antoi kipinän uudenlaisesta yhteistyöstä.

“On hyvä miettiä tietolähteensä luotettavuutta. Informaatiota on netti tulvillaan ja se on kaikkien saatavilla, mutta miten erottaa todellinen ja luotettava faktatieto vaikkapa yksittäisten henkilöiden mielipiteistä.”

Toimintamme innoittajana oli kosmetiikan tutkitun tiedon edelläkävijä, hius- ja kauneudenhoitoalan ammatillinen opettaja ja kosmetiikan erityisasiantuntija sekä tietokirjailija Raija Kara, joka halusi luovuttaa elämäntyönsä tämän sivuston tietoperustaksi sekä toivoi elämäntyönsä jatkuvuutta osana Uuteen Nousuun asiantuntijapalveluita. Raijan vuosien aikana keräämä valtava asiantuntijuus ja faktatieto välittyykin Uuteen Nousuun -sivuston kautta mestaria kunnioittaen, ajankohtaisella tiedolla päivitettynä ja meidän näköisesti muotoiltuna, käytännön esimerkkejä ja huumoriakaan unohtamatta.

 

Mitä hyötyä uudistuneesta UuNosta on Sinulle?

Uuteen Nousuun asiantuntijapalveluiden missiona on tarjota korkealaatuista ja puolueetonta, eettisyyteen ja faktaan perustuvaa tietoa ja ajankohtaista asiaa aikaansa seuraaville ammattilaisille ja kiinnostuneille kuluttajille alan huippuosaamisella ja vankalla kokemuksella, helposti nautittavassa muodossa usein jopa ajasta ja paikasta riippumatta.

Uuteen Nousuun asiantuntijapalvelut on tarkoitettu juuri Sinulle, olitpa sitten kosmeettisten valmisteiden parissa työskentelevä farmaseutti, kosmetiikan myyjä, valmistaja, maahantuoja/viejä, hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilainen, alan opiskelija, opettaja, alalle aikova tai kosmetiikasta kiinnostunut kuluttaja. Taustasi voi olla monenlainen, mutta jos olet avoin oppimaan uutta ja rohkea ravistelemaan ehkä myös mieliin iskostuneita harhauskomuksia, niin Uuteen Nousuun on juuri Sinua varten.

Uuteen Nousuun ei siis sovellu henkilöille, jotka kokevat jo tietävänsä kaiken ja haluavat pitää kiinni vanhoista uskomuksistaan. He eivät kuulu kohderyhmäämme, sillä meidän valmennuksissamme saavat myytit kyytiä.

“Uuteen Nousuun asiantuntijapalveluiden missiona on tarjota korkealaatuista ja puolueetonta, eettisyyteen ja faktaan perustuvaa tietoa ja ajankohtaista asiaa aikaansa seuraaville ammattilaisille ja kiinnostuneille kuluttajille alan huippuosaamisella ja vankalla kokemuksella, helposti nautittavassa muodossa usein jopa ajasta ja paikasta riippumatta.”

Uuteen Nousuun sivuston blogista saat edelleen tuttuun tapaan aina tuoretta tietoa kauden raikkaista aineksista täysin ilmaiseksi. Sisältöihimme kuuluvat esimerkiksi kosmeettisten valmisteiden myyntiin ja markkinointiin, tuotekehitykseen ja käyttöön liittyvät vastuut, lainsäädäntö ja raaka-ainetietous sekä muut ajankohtaiset asiat. Oman mausteensa blogiin tuovat myös asiantuntijavieraiden vieraskynäpostaukset sekä mielenkiintoisten vieraiden haastattelut.

Tarjonnastamme tulet löytämään myös kosmetiikka-alojen yritysten perustamiseen, kannattavan liiketoiminnan kehittämiseen ja johtamiseen kuuluvia osa-alueita, palvelumuotoilua sekä yrittäjän tai muun toimijan taloudellisen ja henkilökohtaisen ammatillisen osaamisen kehittämiseen liittyviä sisältöjä. Helposti sulateltavat kosmetiikan vertailuun, valintaan ja käyttöön liittyvät teemat maistuvat varmasti myös kuluttajalle, alalle aikovalle tai opiskelijalle. Ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvät asiat eivät varmasti ole pahitteeksi kenellekään.

Laadukkaista aineksista ammattitaidolla toteutetut kokonaisuudet tarjoillaan sopivina annoksina, mutkattomasti maustettuna tai valmistetaan toiveidesi mukaan. Tilauksesta voimme toteuttaa käyttäjälähtöisesti muotoiltuja asiantuntijapalveluita, valmennuksia, koulutuksia, luentoja ja asiantuntijapuheenvuoroja, sisällöntuottamiseen ja viestintään liittyviä herkkupaloja sekä tarjoilla ne mukaansatempaavalla otteella, jolloin asiakaskin viihtyy.

“Voimme toteuttaa myös käyttäjälähtöisesti muotoiltuja asiantuntijapalveluita, valmennuksia, koulutuksia, luentoja ja asiantuntijapuheenvuoroja, sisällöntuottamiseen ja viestintään liittyviä herkkupaloja sekä tarjoilla ne mukaansatempaavalla otteella, jolloin asiakaskin viihtyy.”

 

Miten tähän päädyimme?

Vuoden sisällä on tapahtunut paljon. Vielä vuosi sitten Hiusyrittäjien risteilyllä ollessamme ja sivustoa lanseerattaessa emme tienneet, mitä tuleva vuosi toisi tullessaan. Koronastakaan emme tainneet olla vielä kuulleetkaan. Pian kuitenkin sekin mokoma iski päälle rytinällä ja päivätyömme hius- ja kauneudenhoitoalan lehtoreina siirtyi etätyöhön. Siinä kävi kyllä mielessä livevalmennusten ja muiden asiakkaiden kanssa tehtävien palveluiden haavoittuvuus, mutta samalla tuli tehtyä pitkin kevättä melkoista digiloikkaa pakon edessä.

Pitkin kevättä molemmat miettivät myös vaihtoehtoja opettajan työlle, joka oli perustutkintotasolla muuttunut melkoisesti kutsumuksen kulta-ajoista. Muun muassa koronatilanteen tuomasta yleisestä talouden epävarmuudesta johtuva realistisuus sai kuitenkin puntaroimaan tarkkaan hyppäämistä päätoimiseksi yrittäjäksi vielä tässä vaiheessa.

Molemmat kuitenkin halusivat muutosta ja kumpikin teki asiassa omat henkilökohtaiset ratkaisunsa omasta substanssistaan käsin. Nina hyppäsi rohkeasti opettajan oravanpyörästä irtisanoutumalla lehtorin virastaan ja jättäytymällä kokonaan pois työelämästä ja vetäytyi mökille voimaantumaan Bella-koiransa ja perheensä kanssa, vaikka toki bloggarina jatkaakin lukijoidemme iloksi. Ninan tarinan rohkeasta päätöksestä voit lukea blogipostauksesta Terve hulluus on hyväksi, rohkeus sen edellytys.

Ninan vahvuuksiin kuuluukin juuri henkiseen hyvinvointiin liittyvät asiat, joissa hän mielellään auttaa myös muita. Nykyisin hänen arki menee pääosin omaehtoisen opiskelun parissa, kuinkas muuten, erityisesti mielenhallinta ja itsetuntemus ovat olleet Ninan oppimisen kohteina. Samaan aikaan on hyvä suunnitella ja tutkailla, mitä mahdollisuuksia työrintamalla on tarjota, yrittäjyyskään ei ole poissuljettu vaihtoehto.

Mila puolestaan ratkaisi asian jäämällä omasta pyynnöstään syksyksi tekemään 60% prosenttista työaikaa, jolloin opetustyö rajoittui hius ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon kampaajamestareiden, erikoiskosmetologien ja kosmetiikkaneuvojan EAT opiskelijoiden opettamiseen. Tämä lisäsi jälleen työniloa arkeen ja aikaa vapautui myös Uuteen Nousuun asiantuntijapalveluita tarjoavan yrityksen käynnistämiseen sivutoimisesti päivätyön ohella.

Samaan aikaan sattui käymään myös niin, että neiti Hakalinista tuli (vihdoin ja viimein) rouva Andersén, joten perustettavan yrityksen nimeksi tuli Uuteen Nousuun -asiantuntijanbrändin alle Mila Andersén Oy, mikä mahdollistaa nyt ilmaisen sisällön lisäksi myös verkkokauppamme tuotteet ja kurssitarjontamme palvelut ja Raijan elämäntyön jatkumisen osana niitä. Uuteen Nousuun on siis brändi, jonka sateenvarjon alle mahtuu monipuolista tarjontaa ja kukapa tietää vaikka joskus useampi yrittäjäkin.

Syksyyn mahtui myös surua Raijan poisnukkumisen myötä, mikä vaikutti myös siihen, että syksyksi ajatelluista kurssien lanseerauksista luovuttiin ja niiden ajankohta siirrettiin tämän vuoden alkuun. Halusimme pyhittää loppuvuoden mentorimme muistelemiselle ja antaa rauhaa myös hänen perheelleen.

 

Käyttäjät mukana kehittämässä

Uuteen Nousuun -asiantuntijapalveluita kehitetään jatkuvasti palvelumuotoilun lähestymistavan mukaisesti yhdessä lukijoiden ja palveluidemme käyttäjien kanssa. Emme halua miettiä asiakkaidemme puolesta, mitä he tarvitsevat, vaan me kysymme sitä Teiltä. Otamme siis mielellämme vastaan toiveita, palautetta ja ideoita juuri Sinulta.

Tutustuthan muihin mielenkiintoisiin uudistuksiimme vuoden ensimmäisestä blogipostauksestamme.  Laitathan myös rohkeasti meille palautetta yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen info@uuteennousuun.com. Teemme töitä Sinun auttamiseksi, joten auta meitä, miten voisimme kehittyä siinä entistä paremmiksi!

 

Olet meille tärkeä!
Terveisin, UuNon naiset Mila ja Nina

 

PS: Jos pidit artikkelista, niin olisi hienoa jos jakaisit sitä myös omissa somekanavissasi! Olethan myös tilannut uutiskirjeemme ja ottanut seurantaan myös Uuteen Nousuun somekanavat, niin saat aina ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa sekä tiedon uusimmista postauksista ensimmäisten joukossa! Somekanaviin pääset alapalkin linkeistä!

 

 

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa veloituksetta e-opas

Kosmetiikka - uhka vai mahdollisuus

0
    0
    Ostoskori
    Ostoskori on tyhjäPalaa kauppaan