uusi vuosi 2021

Miten saavutat unelmasi ja pääset tavoitteisiisi vuonna 2021!

Vuosi 2020 on jäänyt taakse iloineen ja haasteineen. Nyt on aika kääntää uusi lehti elämän kirjassa ja katseet tulevaan. Uuden äärelläkin on hyvä tehdä vielä kiitollinen katsaus menneeseen, olipa siellä miten kipeitä asioita tahansa. Ilman mennyttä ei olisi myöskään nykyisyyttä sellaisena kuin se meillä tällä hetkellä näyttäytyy. Samoin tämän päivän valintamme ja tekomme maalaavat huomispäivän maisemaa. On siis väliä, mitä värejä käyttää. Menneeseen ei kuitenkaan pidä takertua liiaksi kiinni, vaan Happoradion sanoin  “Sun on pakko ottaa askeleet” on mentävä eteenpäin. Käännetään siis katse rohkeasti tulevaisuuteen ja uskalletaan ottaa askel kohti uusia oppimisen mahdollisuuksia. 

Viime vuosi oli melkoista tunteiden vuoristorataa iloineen ja suruineen. Uuteen Nousuun -sivusto näki päivänvalon 02.02.2020. Sivustollemme kirjoitimme yhdessä Raija Karan kanssa oppaan nimeltä Kosmetiikka – uhka vai mahdollisuus ja laitoimme sen tervetuliaislahjaksi kaikille lukijoillemme ja se on edelleen maksutta kaikkien vapaasti saatavilla. Moni oppilaitos on myös ottanut sen opetuskäyttöönsä hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon opiskelijoille, mutta helppolukuisuutensa ansiosta se soveltuu vallan mainiosti myös kuluttajille tai kertauksena ammattilaisille.

Tänä vuonna aiomme palkita oppaan ladanneita myös mukavilla yllätyksillä. Joten jos et ole vielä opasta tilannut tai se on päässyt hukkumaan, niin oheisesta linkistä se onnistuu helposti, täysin ilmaiseksi ja ilman minkäänlaisia sitoumuksia.

Viime vuonna suunnittelimme ja työstimme Raijan kanssa yhteistyössä myös täysin uudistettua versiota Kosmetiikan ajokortti -koulutuskokonaisuudesta. Hän oli viimeiseen asti hämmästyttävän innokas kehittämään alaa, kunnes sairaus pakotti hiljentämään tahtia. Ensimmäiset Faktaa kosmetiikasta – valmennukset tulivat kuitenkin kaikesta huolimatta syksyllä valmiiksi ja Raija ehti antamaan niille siunauksensa.

Pian kuitenkin saimme suruviestin Ystävämme ja mentorimme pois menosta.

 

 

Kaikelle on aikansa ja kaikelle on paikkansa

Teimme tuolloin ratkaisun hiljentyä kunnioittamaan Raijan muistoa ja antamaan tilaa surulle. Tuolloin ei tuntunut sopivalta hetkeltä kurssien lanseeraukselle, vaan oli aika pysähtyä ja kunnioittaa mahtavan mentorimme elämäntyötä hiljentymällä ja muistelemalla. Rauhoitimme siis loppuvuoden Raijan muiston kunnioittamiselle ja jouluun hiljentymiselle sekä omienkin voimien uudelleen lataamiselle raskaan vuoden päätteeksi.

Saappaat, jotka Raijalta jäivät, ovat pelottavan suuret, joita kukaan ei koskaan pysty täyttämään eikä varmasti edes yritäkään. Ainakaan itse en haluaisi missään tapauksessa tulla edes verratuksi häneen. Kaikilla suurilla mestareilla on kuitenkin meitä pieniä opetuslapsia, nöyriä noviiseja, jotka lupaavat tehdä parhaansa, että mestarin elämäntyö jatkaa kulkuaan muodossa tai toisessa.

Kun Leonardo da Vinci on maalannut kuuluisimmat teoksensa, on hänellä varmasti ollut innokkaita oppilaita sutimassa niistä omia versioitaan. Mutta tuolla sutimisella on kuitenkin tarkoitus nöyränä ja kiitollisena kunnioittaa mestaria ja hänen elämäntyötään, oppia koko ajan lisää sekä jatkaa perinteen siirtymistä ja tiedon jakamista eteenpäin, ei nousta mestarin saappaisiin.

“Kaikilla suurilla mestareilla on meitä pieniä opetuslapsia, jotka lupaavat tehdä parhaansa, että mestarin elämäntyö jatkaa kulkuaan. Mutta tuolla sutimisella on kuitenkin tarkoitus kunnioittaa mestaria ja hänen elämäntyötään, ei nousta mestarin saappaisiin.”

 

 

Uusi vuosi on uuden alku

Monella meistä on vuoden vaihtumiseen, varsinkin koronavuoden taakse jäämiseen ja uuteen alkuun aivan erityisiä odotuksia ja toiveita. On hyvä, että elämä menee sykleissä. On lupa aloittaa alusta ja puhtaalta pöydältä. Moni tekee myös erilaisia päätöksiä ja lupauksiakin. Hyviä päätöksiä ovat vaikkapa omaan hyvinvointiin panostaminen ja itsensä kehittäminen.

Uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen Uuteen Nousuun tulee tarjoamaan tänä vuonna erilaisia mahdollisuuksia.  Hyvä startti alkavaan vuoteen on vaikkapa oman työhyvinvoinnin parantaminen, johon tarjoamme haasteellisen koronavuoden jälkeen kaikille hyvinvointinsa kanssa kamppaileville “Hyvän työfiiliksen metsästyskurssi – 10 askelta kohti parempaa työhyvinvointia” -verkkovalmennuksen edulliseen tutustumishintaan. Sivustollemme rakennetusta verkkokaupasta ja kurssialustalta voit vuoden mittaan poimia muun muassa ajankohtaisia ja faktaan perustuvia laadukkaita verkkovalmennuksia, joita voit opiskella omaan tahtiisi ajasta ja paikasta riippumatta.

Kurssialustamme ja kauppamme on tosin vielä kovin uusi ja tarjonta pientä vielä tässä vaiheessa, onhan sivustomme vielä vajaan vuoden ikäinen vesseli, mutta alamme julkaista sinne muun muassa Faktaa kosmetiikasta -valmennussarjaa verkkokurssi kerrallaan. Tuolloin Sinun on mahdollista kehittää omaa osaamistasi poimien tarjonnasta juuri itseäsi kiinnostavimmat kokonaisuudet, olitpa sitten ammattilainen tai kuluttaja.

Faktaa kosmetiikasta -valmennukset ovat Raijankin toiveiden mukaisesti nyt kaikkien saatavilla. Tämä mahdollistaa nyt myös kosmetiikan parissa työskentelevien farmaseuttien, myyjien, edustajien ja muiden ammattilaisten omaehtoisen lisäkouluttautumisen, kun koulutukseen osallistumisen edellytyksenä ei ole hius- ja kauneudenhoitoalan tutkintoa. Lisäksi myös kosmetiikasta kiinnostuneiden kuluttajien on mahdollista saada luotettavaa ja tutkittua faktatietoa naistenlehtien tai netistä löytyvän informaation rinnalle. On tärkeää, että luotettavaa tietoa on kaikkien vapaasti saatavilla, eikä tiedon lisääminen ei ole pahitteeksi kenellekään.

“Valmennukset ovat nyt kaikkien saatavilla. Tämä mahdollistaa nyt kaikkien kosmetiikan parissa työskentelevien ja kosmetiikasta kiinnostuneiden kuluttajien omaehtoisen kouluttautumisen, kun osallistumisen edellytyksenä ei ole hius- ja kauneudenhoitoalan tutkintoa.”

”Yhteinen kieli” helpottaa myös kuluttajan ja ammattilaisen välistä kommunikointia, kun keskustelu ei rakennu harhauskomusten ja myyttien varaan. Toki kuluttajien valveutuminen haastaa myös ammattilaiset päivittämään tietojaan, mutta se on toki pelkästään positiivinen kimmoke uuden oppimiselle.

Uuteen Nousuun -sivuston tarjonta ei kuitenkaan rajoitu vain kosmetiikan tai kauneudenhoidon ympärille. Kuten blogipostauksistammekin olet voinut huomata, niin sisältöihimme kuuluvat myös monet muut kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, itsensä kehittämiseen, yritystoimintaan ja sen kehittämiseen liittyvät asiat sekä monet muut ammattilaisia ja kuluttajia kiinnostavat aihealueet.

Kuten vuoden ensimmäisessä Pinni-lehdessä, ”Kipinää johtoon” – juttusarjani artikkelissakin kirjoitan, niin ammattilaisen on hyvä myös tiedostaa, että tulevaisuuden menestystä ei voi rakentaa tämän päivän osaamisen varaan. Maailman muuttuessa uudenlaista osaamista tarvitaan jatkuvasti lisää.

Erityisesti työnantajana toimivan yrittäjän on hyvä myös tiedostaa, että vaikka tarvitaan uutta osaamista, niin aina ei tarvita lisää ihmisiä. Olemassa olevan henkilöstön osaamista voidaan kehittää juuri siltä osin, kuin sille on tarvetta. Kehittymisen mahdollistaminen lisää myös työntekijöiden motivaatiota ja sitoutumista työnantajaansa, jolloin syntyy positiivinen kierre yrityksen menestymisen edellytykseksi.

“Tulevaisuuden menestystä ei voi rakentaa tämän päivän osaamisen varaan. Vaikka tarvitaan uutta osaamista, niin aina ei tarvita lisää ihmisiä. Olemassa olevan henkilöstön osaamista voidaan kehittää juuri siltä osin, kuin sille on tarvetta. Kehittymisen mahdollistaminen lisää myös työntekijöiden motivaatiota ja sitoutumista työnantajaansa.”

 

 

Oppimiseen ei aina tarvita koulun penkkiä tai pitkiä koulutuksia

Vaikka päätyökseni vastaankin hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkintoon johtavasta koulutuksesta, jossa valmennan tulevia kampaajamestareita, erikoiskosmetologeja ja kosmetiikkaneuvojia EAT ja olen mukana kehittämässä alan ammattikorkeakoulututkintojen koulutuksia, niin olen silti sitä mieltä, että osaamisen hankkiminen ei aina vaadi pitkiä ja sitovia koulutuksia. Välillä tutkinnon sijaan uusien asioiden oppiminen riittää.

Tänä päivänä moni valitseekin itselleen tai yritykselleen palvelumuotoiltuja valmennuksia, jotka voidaan räätälöidä tilaajan tarpeisiin ja budjettiin sopivaksi . Livekoulutusten lisäksi valmennuksia voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä. Tämä pitää myös kustannukset pienempinä perinteisiin koulutuksiin verrattuna. Jotain hyvää on siis koronavuoden digiloikkakin tuonut tullessaan.

Osaavan henkilökunnan lisäksi menestykseen tarvitaan myös hyvää henkilöstöjohtamista, joten saattaapa se johtajakin kaivata joskus pientä sparrausta, vaikkapa ”salaa” verkossa. Esimerkiksi valmentautuminen työhyvinvointiin ja motivointiin verkkokurssilla voisi olla hyvä startti yritystoiminnan kehittämiselle näin vuoden alkuun. Tuhdimman paketin ja konkreettisia työkaluja yritystoiminnan kehittämiseen tarjoaa puolestaan Valmenna ja menesty -pelisilmää johtamiseen e-kirja, joka on kirjoitettu erityisesti palvelualojen yrittäjille ja esihenkilöille, jotka tarvitsevat tukea työhönsä.

Varsinkin näin koronavuoden jälkeen erilaisia verkkokoulutuksia ja valmentajia on netti pullollaan. Uuteen Nousuun -asiantuntijapalvelut erottuvat kuitenkin sillä, että valmentajamme ovat poikkeuksellisen korkeasti koulutettuja ja kokeneita oman alansa huippuasiantuntijoita ja pedagogeja. Tämä olemassa oleva erikoisosaaminen ja kokemuksen myötä hioutuneet esiintymis- ja viestintätaidot yhdistettynä Raija Karalta (nöyrinä ja kiitollisina) vastaanottamaamme elämäntyöhön, tekee Uuteen Nousuun -asiantuntijapalveluista ainutlaatuisen.

Uuteen Nousuun ei myöskään edusta mitään kosmetiikkabrändiä, vaan valmennuksemme perustuvat aina puolueettomaan ja tutkittuun faktatietoon. Asiantuntijuuden ja faktan ei tarvitse kuitenkaan olla tiukkapipoista ja kuivaa. Sen sijaan tapamme esittää asioita on varsin käytännönläheinen, humoristinen ja helposti ymmärrettävää aina kulloinenkin kohderyhmä huomioiden. Se, että rautaista faktaa sisältävällä luennolla yleisö nauraa välillä vatsat kippurassa ei ole lainkaan tavatonta, jos lauteilla ovat “UuNon naiset” Mila tai Nina.

Uuteen Nousuun -asiantuntijapalvelut erottuvat sillä, että valmentajamme ovat korkeasti koulutettuja ja kokeneita oman alansa huippuasiantuntijoita ja pedagogeja. Tämä olemassa oleva osaaminen ja kokemuksen myötä kehittyneet esiintymis- ja viestintätaidot yhdistettynä Raija Karan elämäntyöhön, tekee Uuteen Nousuun asiantuntijapalveluista ainutlaatuisen.

 

 

Olemme Sinua varten

Uudistunut Uuteen Nousuun -asiantuntijapalvelut voi siis räätälöidä Sinulle, tiimillesi tai yrityksellesi valmennuksia, koulutuksia tai vaikkapa luentoja tarpeidenne mukaan niin livenä kuin etänäkin tai rakentaa haluamanne verkkokurssin aikaan ja paikkaan sitomatonta itseopiskelua tai henkilöstön sisäistä koulutusta varten.

Meiltä voit myös tilata innostavia asiantuntijapuheenvuoroja ja luentoja erilaisiin virtuaali- ja livetapahtumiin osoitteesta mila@uuteennousuun.com tai kätevästi oheisella yhteydenottolomakkeella.

Julkaisemme myös tänä vuonna kiinnostavien vieraskynäilijöiden kirjoituksia monipuolistamaan sisältöämme lukijoillemme. Olisitko Sinä yksi heistä? Ja jos et ehdi itse kirjoittaa, mutta haluaisit kertoa sydäntäsi lähellä olevasta asiasta, niin mielellämme haastattelemme blogeihimme myös mielenkiintoisia vieraita. Tämä hoituu turvallisesti ja kätevästi vaikkapa etänä rupatellen tai laittamalla kysymykset sähköpostilla.

Voit siis ilmiantaa itsesi tai vinkata mielenkiintoisesta vieraasta, jonka haastattelua olisi mukava lukea. Myös muita juttuvinkkejä, toiveita ja palautetta otamme mielellämme vastaan. Kaikki yhteydenotot hoituvat kätevästi oheisesta linkistä: ota meihin yhteyttä.

Haluamme jakaa hyvää myös eteenpäin ja olemmekin päättäneet lahjoittaa Faktaa kosmetiikasta -verkkovalmennusten tuotosta 10% Syöpäsäätiön Roosa-nauha keräykseen suomalaisen syöpätutkimuksen tukemiseksi. Osallistumalla valmennuksiin Sinäkin olet mukana auttamassa.

Kiitos kun olet mukana!

PS: Ensimmäiseen Faktaa kosmetiikasta -valmennussarjan verkkokurssiin saat ilmaisen videomaistiaisen oheisesta linkistä: Faktaa kosmetiikasta: Hius kosmetiikan kohteena!

Ja klikkaa tästä mukaan kurssille nyt huippuedulliseen tutustumishintaan 9,90! (Tarjous on voimassa tammikuun loppuun)

 

Kiitos kun olet mukana,
Mila ja Nina

 

PPS: Jos pidit postausta hyödyllisenä, niin olisimme kiitollisia, jos jakaisit sitä myös omissa somekanavissasi myös omille verkostoillesi. Ja otathan seurantaan myös somekanavamme, niin saat aina ensimmäisten joukossa ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa, mitä alalla tapahtuu! Linkit somekanaviin löytyvät sivun alapalkista.

 

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lataa veloituksetta e-opas

Kosmetiikka - uhka vai mahdollisuus

0
    0
    Ostoskori
    Ostoskori on tyhjäPalaa kauppaan